Derste Simulasyon Kullanımı

Simulasyon yardımıyla işlenen dersler fazla zaman almakta ve beklenmeyen aksaklıklara sebep olabilmektedir. Bu yüzden öğretmen derse hazırlanırken dikkatli bir plan

Simulasyon yardımıyla işlenen dersler fazla zaman almakta ve beklenmeyen aksaklıklara sebep olabilmektedir. Bu yüzden öğretmen derse hazırlanırken dikkatli bir plan yapmalı, kullanacağı simulasyon malzemelerini gözden geçirmeli, kullanıma hazır hale getirmeli, derste karşılaşabileceği durumları önceden kestirmeye çalışmalı ve önlemler almalıdır.

Öğretmen ders içerisinde ise öğrencilere başlangıçta gerekli önbilgiyi vermeli, tanıtımı yapmalı, kurallar ve yönergeleri bildirmeli. Daha sonra ise öğrencilere uğraştıkları konuyla ilgili müdahele etmemeli, onları iyi bir şekilde gözlemeli ve sınıfı kontrol altında tutmalıdır.

Biz de staj okulunda uygulamak üzere bir simulasyon hazırladık. Bu simulasyon yine bir bilgisayar programı olan “Adobe Photoshop” arayüzünün “Flash” da hazırlanmış bir simulasyonuydu. Yapılan iş bir bilgisayar ortamını yine bir bilgisayar ortamına taşımaktı ama bu sefer öğrenciler doğru adımları izlemediklerinde bunu farkedebilecekler, bir sonraki adıma geçemiyecekler ve dönütler alacaklardı.

Hazırladığımız simulasyondan uygulama öğretmenimize bahsettik ve onun izniyle uyguladık.
Biz simulasyonu internette kendi adresimizden uygulayacaktık, uygulama öğretmenimiz kendi hazırladığı ders sayfasından öğrencilerin ulaşmasını istedi. O bunu hazırlarken biz öğrencilere nasıl bir şey hazırladığımızı, nasıl hazırladığımızı ve neler yapmalarını gerektiğini anlattık ve projeksiyon cihazıyla göstermemiz gerekenleri gösterdik.

Öğrencilerin bir kısmı uygulamaya kolayca ulaşırken bazıları sayfayı geç buldu, bazılarının sayfası açılmadı, bazılarının bilgisayarında gerekli özellik yüklü değildi.

Bu sorunlar hem bazı öğrencilerin uygulamaya geç katılmasına hem de biz onlarla uğraşırken uygulamayı yapan öğrencileri iyi gözlemleyemememize sebep oldu.

Hazırladığımız uygulama hepsinin seviyesine uygun kolayca yapabilecekleri bir uygulamaydı ve hepsi bir şekilde ulaşıp kısa uygulamayı tamamladı.

Gözlemlediğimiz ise öğrencilerin böyle bir uygulamadan bahsettiğimizde derse daha ilgili dinleyip derse güdülendikleri, ders uygulamasını sıkılmadan yapmaları, tamamlamak için uğraşmaları oldu.

Ders sonunda öğrencilere sorduğumuz sorularda onların da böyle bir uygulamadan memnun oldukları beğenerek yaptıkları cevabını aldık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir