Türkçe Konuşacaksak Türkçe Konuşalım

Türk’çe Konuşacaksak Türkçe Konuşalım * çağdaş türk alfabesi dünyanın en ileri, en kullanışlı, en mükemmel alfabelerinden biridir. * çağdaş türk

Türk’çe Konuşacaksak Türkçe Konuşalım
* çağdaş türk alfabesi dünyanın en ileri, en kullanışlı, en mükemmel alfabelerinden biridir.
* çağdaş türk alfabesi, türkçe’mizin yapısına en uygun alfabedir. 29 harftir ve her harf tek tek türkçe’mize uygun alarak isimlendirilmiştir.
* çağdaş türk alfabesinin resmen kabul edilmesinden beri tüm ilk öğretmenlerimiz,çağdaş ve genç türk cumhuriyetinin pırıl pırıl çocuklarına, önce çağdaş türk alfabesini öğretirler; özenle ve sevgiyle, harf harf.
* gelin, ana baba yarısı ilk öğretmenlerimizin sevgi dolu emeklerini boşa çıkartmayalım! Çağdaş ve genç türk cumhuriyetinin, çağdaş alfabesine hiç ihtiyaç duymadığı yabancı harflerin sızmasına engel olalım!
*güzel, anlamlı ve doğru türkçe için, yeni harflere ihtiyaç yoktur!
*gelin, hep birlikte davetsiz misafir yabancı harfleri, yazılışları ve söylenişleriyle, ait oldukları alfabelere uğurlayalım:
“güle güle ‘x’ !”
“güle güle ‘w’ !”
“güle güle ‘ti’ , “güle güle ‘vi’ !”
“güle güle ‘eyç’, ‘aş’, güle güle ‘ef’, ‘en’, ‘em’, ‘si’ !”
*gelin, herkesi “tv”ye “ti-vi” yerine “te-ve”, radyolar için “ef-em” yerine “fe-me”, “cd”ler için “si-di” yerine “ce-de”, kişisel bilgisayarlar anlamında kullanılan “pc”lere “pi-si” yerine “pe-ce” demeye, özellikle de türk televizyon kurumlarını , kendi isimlerinin kısaltmalarını, bu örnekler doğrultusunda türkçe telaffuz etmeye davet edelim ki, yarın torunlarımız kendilerini “türkiye cumhuriyeti”, “te-ce” yerine “ti-si” vatandaşı olarak tanımlamasınlar.; “te-ce”, yani “türkiye cumhuriyeti” vatandaşı olarak kalmaya devam etsinler., tıpkı ilk öğretmenleri ,anaları babaları, dedeleri gibi ve “te-ce” , yani türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmakla gurur duysunlar!
*gelin, ilk öğretmenimize sevgi ve saygımızı gösterelim, alfabemizi doğru yazıp telaffuz etmeye herkesi davet edelim!
*gelin, imza toplayalım; gereken kişi ve kurumlara gönderip, onları “türk” olmaya, “türk” kalmaya davet edelim. Kendimizi hayatın her sahasında “türk “ olarak ifade etmenin önemi ve değeri konusunda herkesi içtenlikle uyaralım ve diyelim ki:
“türk’çe konuşacaksak, türkçe konuşalım!”
M. Engin Noyan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir